درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-04-12  |  2024-07-02  |  بروز شده در: 1403/04/12 - 02:08:3 FA | AR | PS | EN
مشکل کمبود سرپناه برای مردم ولایت غور حل می‌شود            میزبانی روسیه از نشست شورای امنیت با موضوع خاورمیانه            کشته شدن ۹ عضو طالبان پاکستانی در خیبر پښتونخوا            علاقمندی تاجران ازبکستان به سرمایه‌گذاری در افغانستان            مردم باید در تامین امنیت مشارکت داشته باشند             شمار شهدای غزه به مرز ۳۸ هزار نفر رسید            قطرنشست‌های دوحه را فرصتی برای همکاری مستقیم با حکومت طالبان خواند            حریق صدها کیلوگرام مواد مخدر در غور            نشست سوم دوحه با یک بحث آزاد به پایان می‌رسد            تأکید گفتگوی رینا امیری و لولوه الخاطر بر حمایت از زنان افغانستان             گفته های دیپلومات‌ها درپایان روز نخست نشست دوحه            استولتنبرگ چین دشمن ناتو نمی داند             گفتگوی تلیفونی وزرای خارجه ایران و ترکیه با محوریت غزه            پاکستان مرحله دوم اخراج پناهجویان افغان را آغاز می کند             دیدار وزیر خارجه اندونیزیا و نمایندگان چندین کشور با ذبیح الله مجاهد            






تاریخ نشر: 1403/04/09 - 03:43:5
تعداد بازدید: 306
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پاکستان در خطر انفجار بمب ساعتی مناطق قبایلی
 پاکستان در خطر انفجار بمب ساعتی مناطق قبایلی

نارضایتی‌های چند ده ساله، سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت‌های حاکم بر اسلام‌آباد، بی‌عدالتی‌های گسترده سیاسی، قومی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری عظیم قدرت‌های بزرگ با مشارکت دولت اسلام‌آباد و ارتش این کشور بر جریان‌های تروریستی و افراط‌گرا در مناطق قبایلی پاکستان این منطقه را عملاً به یک بمب ساعتی در درون خاک پاکستان تبدیل کرده است.

به گزارش انصار، یک جرگه بزرگ پشتون‌های پاکستان در شهر پشاور با تصمیم جدید ارتش این کشور برای راه‌اندازی عملیات نظامی «عزم استحکام» مخالفت کرد.

شرکت کنندگان این جرگه گفتند که برای انجام چنین عملیاتی، نخست باید مجلس ملی پاکستان تصمیم بگیرد.

این جرگه که رهبران سیاسی پشتون‌ها از جمله اسد قیصر؛ ریيس سابق مجلس ملی پاکستان و محمودخان اچکزی؛ رهبر حزب ملی عوامی پختونخوا در آن اشتراک داشتند، با تصمیم جدید حکومت پاکستان برای راه‌اندازی یک عملیات نظامی در خیبرپختونخوا و بلوچستان مخالفت کرده است.

در اعلامیه جرگه پشتون‌های پاکستان آمده است که حکومت باید تمام مطالبات مشروع معترضان در گذرگاه‌های خرلاچی، چمن، انگور اده، تورخم، غلام‌خان و لماور بپذیرد. این معترضان ماه‌هاست که در اعتراض به سیاست‌های جدید مرزی پاکستان تحصن کرده‌اند.

وضعیت در مناطق قبایلی به شدت بحرانی است. کارشناسان می‌گویند که عملیات نظامی ارتش پاکستان موسوم به «عزم استحکام» این وضعیت را چندین برابر تشدید خواهد کرد.

آن‌ها در این زمینه به پیامدها و عواقب عملیات «ضرب غضب» که چند سال پیش از سوی ارتش پاکستان در مناطق قبایلی به منظور سرکوب شورشیان و افراطگرایان راه‌اندازی شده بود اشاره می‌کنند؛ عملیاتی که به تولد تی تی پی انجامید و عواقب آن تا امروز ادامه دارد.

از جانب دیگر، مناطق قبایلی پاکستان سال‌هاست که به کانون بحران، تنش، اعتراضات ضد دولتی، ظهور جنبش‌های سیاسی، قومی و مذهبی علیه دولت اسلام‌آباد تبدیل شده است.

در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری گسترده قدرت‌های خارجی با حمایت و مشارکت دولت‌های حاکم بر اسلام‌آباد، مناطق قبایلی را عملاً به محملی برای اجتماع افراطگرایان سراسر جهان تبدیل کرده است؛ افراطگرایانی که تا دیروز یک هدف مشترک داشتند: جهاد در افغانستان!

با پیروزی طالبان و استقرار حکومت آنها در کابل اما این هدف دیگر از موضوعیت خارج شده است. به همین دلیل، اکنون شماری از افراطگرایان نوک پیکان مبارزات حملات خود را به سمت رژیم اسلام‌آباد نشانه رفته‌اند.

آن‌ها که به ادعای مقام‌های پاکستانی از حمایت مستقیم و گسترده حکومت طالبان افغان نیز برخوردار هستند می‌گویند که قوانین حاکم بر اسلام‌آباد «کفرآمیز» است، برای تغییر این قوانین باید نظام تغییر کند و یک حاکمیت مبتنی بر «شریعت» بر سرنوشت پاکستانی‌ها مسلط شود؛ همان چیزی که دیروز با حمایت‌های همه‌جانبه و بی‌پروای پاکستان از طالبان افغان در افغانستان به اجرا درآمد و امروزه پیامدها و هزینه‌های از سنگین آن را مردم افغانستان می‌پردازند.

با این وجود مدت‌هاست که بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که دامنه پیامدهای تسلط افراطگرایان هرگز به افغانستان متوقف نخواهد ماند؛ زیرا تقویت و توسعه افراطگرایی، تروریزم و استفاده از ابزارهای نامشروع برای تحمیل هژمونی خود بر سرنوشت ملت‌های دیگر چیزی نیست که صرفاً در محدوده مرزهای ملی یک واحد سیاسی محدود بماند.

اکنون به نظر می‌رسد که بازخوردهای این ارزیابی در خود پاکستان بیش از هر کشور دیگری ملموس و قابل محاسبه است.

مجموعه این عوامل در کنار نارضایتی‌های چند ده ساله، سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت‌های حاکم بر اسلام‌آباد، بی‌عدالتی‌های گسترده سیاسی، قومی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری عظیم قدرت‌های بزرگ با مشارکت دولت اسلام‌آباد و ارتش این کشور بر جریان‌های تروریستی و افراط‌گرا در مناطق قبایلی پاکستان این منطقه را عملاً به یک بمب ساعتی در درون خاک پاکستان تبدیل کرده است؛ بمبی که پیش از این با به قدرت رساندن تحریک انصاف به رهبری عمران خان و در هم شکستن سیطره سنتی خاندان‌های قدرت که به طور معمول از سند و پنجاب می‌آمدند نیروی ویرانگر خود را نشان داده بود.

تحریک انصاف اما که نخستین دولت دموکراتیک پاکستان را تشکیل داده بود در نتیجه فشارهای فزاینده ناشی از توطئه‌های مشترک داخلی و خارجی، سرانجام از چرخه قدرت خارج شد و حکومت غیرنظامی اسلام‌آباد بار دیگر به خاندان‌های قدرت بازگردانده شد. با این وجود در انتخابات اخیر پاکستان علی رغم ادعاهای گسترده مبنی بر تقلب و دستبرد در نتایج آرا و با وجود اعمال محدودیت‌های فراوان برای جلوگیری از مشارکت احزاب و چهره‌های محبوب، بار دیگر این تحریک انصاف پاکستان بود که بیش‌ترین کرسی‌ها را از آن خود کرد.

این امر سبب شد که برای نخستین بار در تاریخ سیاسی پاکستان، احزاب رقیب یعنی حزب مردم و حزب مسلم لیگ با هم متحد شوند تا بتوانند یک دولت ائتلافی تشکیل دهند و نگذارند که بار دیگر قدرت به هواداران عمران خان واگذار شود.

به این ترتیب، پشتون‌های معترض در مناطق قبایلی پاکستان تحت تاثیر تنش‌های فزاینده میان افغانستان و پاکستان و انسداد مرزها در پی وضع قوانین سختگیرانه و دست و پاگیر مرزبانان پاکستانی، بهانه جدیدی برای اعتراض پیدا کردند. آن‌ها با راه‌اندازی یکی از طولانی‌ترین اعتراضات اجتماعی در منطقه، موجب انسداد یکی از مرزهای مشترک میان افغانستان و پاکستان شدند؛ اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد.

با توجه به این شرایط، راه‌اندازی عملیات «عزم استحکام» بدون تردید وضعیت را بسیار پیچیده‌تر از قبل خواهد کرد؛ وضعیتی که جرگه بزرگ پشتون‌ها در پیشاور نیز نسبت به پیامدهای آن هشدار داده است.

مجموعه این عوامل نشان می‌دهد که مناطق قبایلی پاکستان و به طور خاص انباشت اعتراضات و مطالبات تاریخی پشتون‌ها در این منطقه به یک بمب ساعتی قدرتمند علیه حیات اجتماعی و سیاسی پاکستان تبدیل شده است.

اکنون شمارش معکوس برای انفجار این بمب آغاز شده است؛ رویدادی که می‌تواند وضعیت بی‌ثبات جاری در مناطق قبایلی را به سرعت در سراسر پاکستان گسترش دهد و این کشور مستعد بحران و بی‌ثباتی را وارد چرخه تازه‌ای از خشونت و ناامنی کند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32262






*
*

*



نیز بخوانید

گفته های دیپلومات‌ها درپایان روز نخست نشست دوحه


پوشش گسترده رسانه عربی زبان از انتخاب ایران


آیا امریکا با استفاده از کارت ترور روسیه را نا امن می‌کند ؟


پوتین برای برانگیختن خشم واشنگتن تنها به چهار روز زمان نیاز داشت


تشدید تنش‌ها میان روسیه و غرب


بی تفاوتی چین نسبت به پیروزی بایدن یا ترامپ


کدام کشورها کلاهک هسته ای دارند؟


بحرین چرا برای احیای روابط با ایران تمایل دارد؟


زندگی در اروپا، اعلام جنگ در افغانستان؟


با پیروزی ترامپ توافق امنیتی امریکا با اوکراین لغو خواهد شد؟


تابستان داغ انتخاباتی در انتظار ایران


ایستادن روسیه، ایران و چین در برابر هژمونی جهانی امریکا


کشورها با حکومت طالبان چگونه تعامل دارند؟


رقابت دو کشور عربی بر سر نفوذ در افغانستان


نقش بالای رژیم صهیونیستی در سیاست های امریکا


نمایش تکراری کشورهای غربی در شورای حکام


تعامل منطقه با حکومت طالبان چالش جدید برای پاکستان


راز پشت کردن چین به ایران در برابر امارات چیست؟


سفرهای منطقه‌ای تام وست؛ بیهوده است یا هدفمند؟


تلاش امریکا برای عادی سازی روبط عربستان و سرائیل


پیشروی روسیه، امریکا را وادار به گذر از خطوط قرمز می‌کند


طرح اعزام نیرو به اوکراین درناتو دو دستگی ایجاد کرده است


دو گام بزرگ امریکا برای مذاکره با ایران


آیا پوتین آماده توقف جنگ در اوکرایناست؟


« بندر چابهار» راه اتصال هند به افغانستان و آسیای مرکزی





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

بحران اوکراین یک‌روزه حل‌شدنی نیست

مشکل کمبود سرپناه برای مردم ولایت غور حل می‌شود

میزبانی روسیه از نشست شورای امنیت با موضوع خاورمیانه

کشته شدن ۹ عضو طالبان پاکستانی در خیبر پښتونخوا

علاقمندی تاجران ازبکستان به سرمایه‌گذاری در افغانستان

مردم باید در تامین امنیت مشارکت داشته باشند

شمار شهدای غزه به مرز ۳۸ هزار نفر رسید

قطرنشست‌های دوحه را فرصتی برای همکاری مستقیم با حکومت طالبان خواند

حریق صدها کیلوگرام مواد مخدر در غور

نشست سوم دوحه با یک بحث آزاد به پایان می‌رسد

تأکید گفتگوی رینا امیری و لولوه الخاطر بر حمایت از زنان افغانستان

گفته های دیپلومات‌ها درپایان روز نخست نشست دوحه

استولتنبرگ چین دشمن ناتو نمی داند

گفتگوی تلیفونی وزرای خارجه ایران و ترکیه با محوریت غزه

پاکستان مرحله دوم اخراج پناهجویان افغان را آغاز می کند

دیدار وزیر خارجه اندونیزیا و نمایندگان چندین کشور با ذبیح الله مجاهد

یک مرکز توزیع تذکره الکترونیک در امارات ایجاد می شود

تعلیق عضویت «فاطمه پیمان» در حزب کارگر آسترالیا

شیوع بیماری کانگو در کشور، جانباختن۲۰ تن در دو هفته گذشته

هیچ ریسکی در تجارت با افغانستان وجود ندارد

برنامه روز سوم و نتایج روز دوم مرحله حذفی یورو ۲۰۲۴

کشته شدن 1620 سرباز اوکراینی توسط ارتش روسیه

مولوی کبیر نشست دوحه را فرصتی برای تعامل با جهان خواند

به تأمین حقوق اقلیت‌های مذهبی متعهد هستیم

6:45 عصر امروز؛ آغاز سومین نشست دوحه


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.